Begin dit jaar heb ik er mijn missie van gemaakt om verschillende keukens van lokale restaurants uit te proberen. Mijn partner en ik realiseerden ons dat er zo veel geweldige plekken om te eten in de buurt waren, maar dat we er nog nooit waren geweest. Daarom besloten we om op vrijdagavond naar een restaurant te gaan. We keken er heel erg naar uit, maar helaas werd toen de lockdown aangekondigd en moesten restaurants hun deuren sluiten.

Ik wilde nog steeds graag nieuwe keukens ontdekken. Maar toen ik een aantal recepten zocht om zelf thuis te maken, leek dit me te ingewikkeld. Een vriendin van mij raadde me HelloFresh aan: een maaltijdboxservice die elke week recepten met bijbehorende ingrediënten aan huis bezorgd.

Alle recepten zagen er lekker uit. Maar hoe gemakkelijk zou het zijn? En zou het de moeite waard zijn? Maar toen ik zag hoe betaalbaar HelloFresh was, besloot ik het gewoon te proberen. Bovendien zou het handig zijn om de ingrediënten voor de door mij gekozen recepten bezorgd te krijgen, zodat ik niet meer naar de supermarkt hoefde.

De bereidingstijd van de maaltijden is afhankelijk van het recept, maar gemiddeld duurt het ongeveer 30 minuten. Je krijgt alles in precies de juiste hoeveelheden - dat scheelt in de voorbereiding en maakt het koken dus een stuk makkelijker. Ik kan zelfs mijn abonnement op elk moment onderbreken of opzeggen, dus het is zeker het proberen waard.

Hier lees je meer over de top 5 van mijn favoriete internationale recepten van HelloFresh:

1. Risotto met venkel en varkensworst van Brandt & Levie

Hoewel ik bekend ben met Italiaans eten, eet ik het vrijwel nooit. Op af en toe een pizza na dan, maar risotto had ik nog nooit gehad. Zelf maken leek mij ingewikkeld, maar op de receptkaart van HelloFresh werd in een aantal eenvoudige stappen uitgelegd hoe het moest. De romige mascarpone in combinatie met de kruidige worst en frisse venkel is een heerlijke combinatie. Deze maaltijd gaat vaker bij ons op tafel staan!

2. Wildzwijnburger met kaas en uienchutney

Als ik een burger eet, ga ik meestal voor een Amerikaanse klassieker met bijvoorbeeld rundvlees, cheddarkaas en bacon. Deze variant van HelloFresh vond ik verrassend lekker en zou ik zelf nooit bedenken. De zoete uienchutney past goed bij de milde wildsmaak van de burger en ik vond het leuk dat je de frietjes zelf maakte. Dat smaakt ook nog eens veel lekkerder!

3. Courgette uit de oven in romige tomatensaus

Ik ben geen vegetariër, maar heb besloten om in ieder geval één dag per week geen vlees te eten. Dit gerecht is nu een van mijn favorieten van HelloFresh en het vlees mis je echt niet!

4. Kruidig gehaktbrood

Gehaktbrood wordt bij ons in de familie wel vaker gegeten, maar zelf had ik het nog nooit geprobeerd te maken. Met HelloFresh heb ik het nu een keer zelf klaargemaakt en het was heerlijk.

5. Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Zoals je ziet is Italiaans eten bij ons thuis favoriet. Ik bestelde wel eens een pizza, maar kookte zelf nooit Italiaans. Sinds we met HelloFresh koken, zet ik regelmatig zelf een Italiaanse maaltijd op tafel. Nooit gedacht dat ik dit ooit zelf zou kunnen, maar met de hulp van HelloFresh gaat het heel gemakkelijk.

Als je geïnteresseerd bent in het ontdekken van internationale keukens, zou ik HelloFresh zeker aanbevelen. Hun menu heeft veel variatie - meer dan 20 verschillende recepten per week om uit te kiezen - en het eten is heerlijk. Ook is het handig dat alles wordt thuisbezorgd, heb ik minder zorgen over wat ik elke avond moet eten en geef ik ook minder geld uit dan wanneer ik boodschappen bij de supermarkt doe. De maaltijden van HelloFresh beginnen bij slechts € 4.74 per portie.

Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en nu kook met HelloFresh. Probeer het eens, het zal je niet teleurstellen!

Nu in totaal €45,- korting op je eerste 3 boxen!