Inside the life of luxury travelers.

Green Chef is dé oplossing om het vegan dieet vol te houden

De gedachte om het vegan dieet te proberen speelde al lang door mijn hoofd, maar ik dacht altijd dat ik kaas nooit zou kunnen opgeven. Daarbij leek het me veel te veel werk om uit te zoeken wat ik allemaal wel en niet kan eten en de juiste recepten te bedenken.

Ik hou van kaas, maar ik hou nog meer van dieren. Het welzijn van de dieren en het duurzaamheidsaspect heeft me ertoe gezet om toch maar eens serieus het vegan dieet te proberen. En gelukkig zijn er genoeg lekkere alternatieven voor kaas.

Mijn plan: een maand lang vegan eten in januari. Oftewel de veganuary challenge aangaan.

Ontbijt en lunch waren geen probleem. Plantaardige yoghurt of havermout voor ontbijt en een lekkere salade of avocado toast voor lunch. Easy! Het avondeten was mijn grootste zorg.

Mijn kookkunsten zijn gemiddeld en al mijn go to recepten bevatten vlees of zuivel.

Een vriendin die al langere tijd vegan eet gaf me de gouden tip: Green Chef. Dat is een maaltijdbox waarbij je uit allerlei diëten kan kiezen, waaronder vegan. Alles wat je nodig hebt om de recepten te bereiden wordt gewoon bij je thuisbezorgd.

Ik was nooit echt fan van maaltijdboxen en daarom was ik in het begin ook sceptisch. Ik dacht altijd dat het duur zou zijn, zeker voor speciale diëten.

Maar toen ik zag hoeveel diëten Green Chef aanbiedt – vegetarisch, vegan, koolhydraatarm, snel & gezond en zelfs keto – en hoe betaalbaar het is - vanaf slechts €4,25 per maaltijd - werd ik toch wel nieuwsgierig.

En het menu zag er ook echt goed uit! Kikkererwtenstoof met harissa? Bao buns met sticky tofu en aubergine? Op dit soort maaltijden zou ik zelf nooit zijn gekomen.

Bovendien merkte ik dat het abonnement van Green Chef super flexibel is. Je kunt op elk moment pauzeren of annuleren, dus je zit nergens aan vast. Dus besloot ik het maar gewoon de kans te geven en het vegan menu te proberen. Ik koos voor vier maaltijden per week voor twee personen. Zo had ik de volgende dag ook nog een restje voor de lunch. Of ik kan voor een van mijn vegan vrienden koken als ze langskomen!

De komst van mijn eerste Green Chef-box was echt een feestje. De ingrediënten zagen er heel vers uit. Er zaten ook echt verrassende ingrediënten tussen. Van sommige had ik zelfs nog nooit gehoord, zoals paarse wortel.

Ik begon met de Buddha bowl met zoete aardappel en tofu. Op de receptenkaart stond dat het koken slechts 30 minuten zou duren. Ik ben meestal niet zo snel dus ik ging ervan uit dat het langer zou duren. Maar binnen een half uurtje kon ik al aan tafel. Het was de eerste keer dat ik tofu kookte en ik was verrast hoe makkelijk het eigenlijk is. En de smaak was ongelooflijk! Ik kon niet wachten om de restjes de volgende dag als lunch te eten.

De rest van mijn eerste week bij Green Chef was net zo goed. De gele curry met geroosterde bloemkool was mijn favoriet, maar de pittige dahl met pastinaak en gekonfijte paarse wortel was een goede tweede.

Ik kan niet geloven dat ik dit zeg, maar Green Chef heeft mijn leven totaal veranderd. Niet alleen mijn dieet, maar mijn hele routine. Het is zo handig om voor geportioneerde ingrediënten bij je thuis te laten bezorgen en de recepten zijn zo gemakkelijk te volgen. Het avondeten is nu een fluitje van een cent en ik hoef me nooit meer zorgen te maken over wat ik ga eten.

Ik blijf zeker bij Green Chef, ook nadat Veganuary voorbij is. De recepten zijn echt heel lekker en gezond en verder vind ik het ook gewoon heel handig en betaalbaar. Als je overweegt je dieet te veranderen of gewoon vaker zelf wil koken, raad ik Green Chef zeker aan!